Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، این شاعر آیینی پیشکسوت درباره تأثیر قرار گرفتن در مراسم‌های مذهبی در دوران کودکی بر فضای فکری و فعالیت‌هایش گفت: خدا این توفیق را به من داد که از کودکی خدمتگزار  امام حسین (ع) بودم و از سن ۶ سالگی هیئتی را با بچه‌ها راه انداختیم. خانه‌مان هم زیر گلدسته حضرت علی‌بن حمزه (ع) بود. اولین شعری که گفتم که نوحه‌ای معروف شد، « گهواره خالی قنداقه خونین /لایی لایی از سفر برگشته رودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایی اصغر» بود.

 او سپس درباره وضعیت شعر عاشورایی اظهار کرد: نسبت به سال‌های پیش، وضعیت شعر عاشورایی بسیار خوب شده است، البته بگذریم از این‌که در فضای مجازی برخی، شعرها را همین‌طوری پخش می‌کنند. اما به طور کلی حرکت بسیار خوبی شروع شده و الحمدالله شعرهای آیینی مخصوصا، شعرهای کربلایی و امام حسینی (ع) بسیار عالی‌ست.

 ده‌بزرگی با اشاره به برگزاری «شب‌های شعر عاشورا» در بنیاد "دعبل خزایی" بیان کرد: از برگزاری شب شعر عاشورا ۲۷ سال است که سپری می‌شود. از روزی که شروع به این کار کردیم، برای امام حسین (ع) گام گذاشتیم و سال بعد برای حضرت زینب (س). اما دیدم این کار نتیجه‌ای را که می‌خواهیم، نمی‌دهد و شکوفایی که باید در این زمینه باشد، با موضوع عام جواب نمی‌دهد. طرحی را آماده کردیم که هر سال شخصیت‌هایی را معرفی کنیم تا شاعران سراسر کشور روی این موضوع خاص کار کنند.

 او افزود: شخصیت‌هایی که معرفی کردیم حضرت ابوالفضل (ع)، حبیب‌ ابن مظاهر، پیامبر اکرم (ص) و امام حسین (ع)، حضرت زهرا (س) و امام و حسین(ع)،  امیرالمومنین (ع) و امام حسین(ع)، حضرت ولی‌عصر(عج) و امام حسین (ع) و شخصیت‌ها دیگری مانند "جون بن حوی"(غلام ابوذر بوده که بعد به خدمت امام حسین(ع) می‌رسد)، حضرت ام ‌البنین (س) که برای او کم کار شده بود یا برای حضرت رباب(س) اصلا کار نبود و کار شد. امسال هم موضوع ما حواریون امام حسین (ع) بود. حواریون مسیحیانی هستند که در نهضت امام حسین (ع) به شهادت رسیدند از جمله وهب، مادرش و همسرش هانیه که میانه راه با امام حسین (ع) برخورد می‌کنند و به رکاب ایشان در می‌آیند، وهب شهید می‌شود و اولین زن شهیدی که داریم هانیه است. این‌ها کارهایی است که انجام شده والحمدالله بار داده است.

نماینده بنیاد "دعبل خزاعی" در استان فارس درباره موانع و چالش‌هایی که در زمینه شعر آیینی وجود دارد، گفت: موانع اصلی دو چیز است که اگر آن‌ها را هر کسی داشته باشد، دیگر مانعی برای او نیست؛ یک مطالعه عمیق تاریخ و به قولی «مقتل» و دوم ذوق و ارادات نسبت به معصوم. اگر این دو را داشته باشند، کارهای شایسته‌ای انجام می‌شود. اما برخی نه مطالعه دارند و نه شوق و ذوقی، فقط می‌خواهند چیزی برای امام حسین(ع) گفته باشند تا وارد میدان شوند که البته شعر آن‌ها، ماندگار نخواهد بود.

 او سپس با اشاره به تحریف‌هایی که گه‌ گاه در شعرهای آیینی به چشم می‌خورد، تأکید کرد: زمانی که می‌گویم شعرهای باید پشتوانه مطالعاتی داشته باشند برای همین موضوع است. اگر شاعر پشتوانه داشته باشد، وارد تحریف نمی‌شود. کسانی که تازه وارد این حوزه می‌شوند، گاه چیزهایی می‌گویند که هیچ‌جای تاریخ چنین چیزی وجود نداشته است. باید خیلی مراقب این تحریف‌ها باشیم.

این شاعر درباره مداحی‌های ضعیفی که گاه در تلویزیون هم راه پیدا می‌کنند، نیز گفت: الان رسانه‌ها به نحوی شده که هر کسی بلندگو به دست می‌گیرد. مداح به کسی می‌گویند که ممدوح خود را بشناسد و عاشق به کسی می‌گویند که معشوق خود را بشناسد. شناخت صد ‌در صد نه، دست‌کم هفتاد درصدی داشته باشد تا زمانی که بلندگو به دست می‌گیرد، بتواند حرف خود را بزند. 

احد ده‌بزرگی در ادامه بیان کرد: برخی از مداحان متأسفانه کارشان فصلی است و ماه محرم که می‌شود، عشقش می‌کشد که بیاید و برای امام حسین(ع) چیزی بخواند اما زمانی که می‌خواند، شعر سست و ضعیفی پیدا می‌کند و شروع به خواندن می‌کند. گاه خودش هم نمی‌داند چه می‌خواند و مخاطبانش چه کسانی هستند. سازمان تبلیغات باید بر این‌ها نظارت و رسیدگی کند.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مداحی امام حسین ع امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش است

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش جمهوری اسلامی است و باید به این مهم توجه ویژه داشته باشیم تا رشد سازمان را شاهد باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، ‌امیر سرتیپ حبیب اله سیاری در مراسم اختتامیه دوره توانمندسازی مربیان و اساتید آموزشی ارتش جمهوری اسلامی ایران در محل مجتمع آموزشی بصیرت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اظهارداشت: استعمار فرانو با ابزار‌هایی مانند ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی کنترل را از دست بشر خارج کرد و در واقع در جنگ نرم، هدف تسلط بر مغز جوانان است.

وی ضمن تبریک روز کارگر و روز معلم، و روز ملی خلیج فارس بیان کرد: باتوجه به اینکه این روز مصادف با اخراج پرتغالی‌ها در سال 1500 میلادی است، امپراتوری عثمانی بنا بر دلایلی ارتباط بین جنوب شرق آسیا و اروپا را قطع می‌کند و آسیب زیادی به اروپا وارد کرد، پرتغالی‌ها برای برقراری این ارتباط آفریقا را دور زدند و به خلیج فارس رسیدند و در مسیر به هر جا رسیدند آنجا را مستعمره خود حساب کردند؛ در نهایت به بندر تیس در چابهار رسیدند، این بندر یکی از سه بندر بزرگ ایران در آن زمان بوده است به طوریکه فرمانده نیروی دریایی پرتغال در این بندر قلعه می‌سازد و می‌گوید هر که می‌خواهد بر جهان فرمانروایی کند باید اینجا مستقر شود؛ به این ترتیب تا سال 623 در منطقه می‌مانند و تمام کنترل تجاری را می‌گیرند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: مبارزه با فرهنگ استکباری غرب و جنگ نرم با همین آموزش‌های قرآن و عقیدتی میسر است.

امیر سرتیپ سیاری خاطرنشان کرد: در نهایت شاه عباس صفوی پرتغالی‌ها را به فرماندهی امام قلی خان فرزند الله وردی خان بیرون کرد، البته امام قلی خان اول وارد مذاکره شد اما آن‌ها قبول نکردند و کار به جنگ رسید البته او برای بیرون راندن پرتغالی‌ها از نیروی دریایی انگلیس کمک می‌گیرد و به این ترتیب انگلیسی‌ها بعد رفتن پرتغالی‌ها تا پس از جنگ جهانی دوم در منطقه خلیج فارس ماندند و بعد آن‌ها آمریکایی‌ها آمدند و تا امروز ماندند.

وی در خصوص چگونگی مبارزه با تفکر استکباری، به موضوع مهم اهمیت سرمایه انسانی پرداخت و تصریح کرد: مهمترین سرمایه هر سازمانی نیرو و سرمایه انسانی است چرا که می‌تواند سازمان را رشد دهد و به تعالی برساند پس باید به این موضوع توجه ویژه داشت اگر بی‌توجهی کنیم در تربیت و پرورش این سرمایه مسلماً اشتباه کردیم.

سیاری افزود: هر کسی که از دریا استفاده بکند هم ثروتمند می‌شود و هم قدرتمند، چین، سنگاپور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق همین بنادر به ثروت رسیدند. انگلیسی‌ها به خاطر اینکه ما قدرتمند و ثروتمند نشویم با از بین بردن بنادر و ضعیف کردن سواحل مکران تلاش کردند ما را از دریا دور کنند. این کار، تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از قدرت و ثروت و استفاده از منابع خدادادی است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی تعلیم و تربیت را یکی از مهمترین مسائل روز ارتش جمهوری اسلامی دانست و تأکید کرد: باید به این مهم توجه ویژه داشته باشیم تا رشد سازمان را شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مسیر تحول جنگ‌ها را توضیح داد و گفت: تغییر رفتار دشمن طی قرن‌های گذشته در نهایت به تسلط و بر شناخت افراد رسید تا بتوانند با این ابزار روی افراد در کشور‌های دیگر مسلط شود، پس امروز باید به موضوع جوان و نوجوان اهتمام داشته باشیم تا در نبرد‌های آینده پیروز باشیم.

امیر سرتیپ سیاری خطاب به مربیان و اساتید عقیدتی و سیاسی ارتش جمهوری اسلامی اضافه کرد: نقش شما به عنوان کسانی که مسئولیت آموزش مهمترین سرمایه‌های سازمان را بر عهده دارید بسیار مهم است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی در خصوص مفهوم استعمار تشریح کرد: معنای کلمه استعمار یعنی آباد کردن، اما در عمل استثمار و بهره کشی است، استعمار سه دوره دارد، استعمار کهن، استعمار نو و استعمار فرانو؛ دوره شکل‌گیری استعمار کهن به دوره رنسانس برمی‌گردد که با لشکرکشی و فتح کشور‌ها همراه بود و لازمه آن لشکرکشی نظامی است. اما استعمار نو، پس از جنگ جهانی اول و دوم اتفاق می‌افتد و دیگر نیروی نظامی در کار نیست بلکه استعمار به وسیله دست نشانده‌هایش کار را پیش می‌برد مثل پهلوی در ایران و آتاتورک در ترکیه؛  این دست نشانده‌ها هیچ اختیاری نداشتند هر چه بالادست بگوید باید انجام دهند.

وی متذکر شد: وقتی صحبت از سند 2030 می‌شود گامی در جهت اجرایی شدن جنگ نرم است، چگونه باید تربیت و آموزش انجام شود که نوجوان و جوان در آن مسیر نباشد؟ با آموزش باید جلوی این جنگ‌ ایستاد.

امیر سرتیپ سیاری نوع دیگر استعمار را استعمار فرانو توصیف کرد و گفت: این کار با ابزار‌هایی مانند ماهواره، رسانه، اینترنت و فضای مجازی کنترل را از دست بشر خارج کرد و در واقع در جنگ نرم هدف تسلط بر مغز جوانان است. یعنی کسانی که آینده سازان کشور هستند، تا عقاید را تغییر دهند و بعد باور‌ها و به دنبال آن ارزش‌ها را، وقتی فکر عوض شد رفتار عوض می‌شود و در این زمان جوان به صورت ناخواسته بر مبنای خواسته دیگران و ارزش‌های تحمیلی، در مسیر دشمن حرکت می‌کند.

وی در جمع اساتید و مربیان عقیدتی ارتش تصریح کرد: شما مسئول این رشد و پیشرفت نیرو‌های انسانی و آینده ساز در جهت گام دوم انقلاب هستید، بنابراین مواظب خواب حرفه‌ای باشید، ما به علت تکرار کار‌هایی که انجام می‌دهیم به جایی می‌رسیم که فکر می‌کنیم بهترین هستیم، این همان روزمرگی و خواب حرفه‌ای است این برای یک مدیر آفت است چون دیگر به دنبال نوآوری، عمیق شدن و مطالعه نمی‌رود و فکر می‌کند بهترین است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ‌مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام ‌صادق(ع) + فیلم
  • مداحی میثم مطیعی برای شهادت امام صادق(ع) + دانلود
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مصلی کیش میزبان عزاداران شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش است
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی