Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، «علیرضا قهرمانی» که از رزمندگان دفاع مقدس است قبل از شروع جنگ تحمیلی و به منظور مبارزه با منافقین راهی کردستان می‌شود و با شروع جنگ نیز به خرمشهر می‌رود و همچون دیگر رزمندگان لر به دفاع از کشور می‌پردازد ، وی که به گفته خودش از هشت سالگی مداحی را آغاز کرده در دوران جنگ هم به منظور بالا بردن روحیه رزمندگان مداحی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از نوحه‌ که به نحوی ماندگار شد ، می‌گوید: شوری که جوانان و نوجوانان در زمان جنگ داشتند وصف نشدنی است، یادم است در عملیات خرمشهر فرمانده به من گفت که برای بچه‌ها نوحه‌ی بخوان همینطور که رزمندگان را نگاه می‌کردم در میان آنها نوجوانی دیدم که از همه کم سن و سال تر بود و ناخودآگاه یاد کوچکترین سرباز امام حسین علی اصغر افتادم نوحه « شیرین زوونم اصغرم / روله رو اصغر ، آروم جون تاج سرم روله رو اصغر رو» را خواندم واکنش رزمندگان در آن هنگام قابل وصف نبود.

بدون آنکه متوجه باشم شخصی هنگامی که مداحی می‌کردم شیفته نوحه و حال و هوای ایجاد شده می‌شود و فیلمبرداری می‌کند و پس از سال‌ها با من تماس گرفت اجازه داریم که روی نوحه شما آهنگ بگذاریم.

 

قهرمانی که لابه لای صحبت‌هایش خاطراتی از رشادت‌های رزمندگان لر هم برایم تعریف می‌کند، می‌گوید: در طول همه مدتی که مداحی کرده‌ام بخاطر دل خودم بوده و می‌توانم بگویم بیشتر نوحه‌هایم با زبان لری بوده و همواره این برایم مهم بود که «اربابم حسین است،  دلدارم حسین است».

این مداح قدیمی با اشاره به اینکه هر سخن مطلب و به تبع هر نوحه‌ی که از دل برآید لاجرم بر دل نشیند، می‌گوید: اولین شهید خرم‌آباد برادر من حمید قربانی نسب بود وقتی که نوحه می‌خوانم یاد برادرم و تمام شهدا میفتم ، اصلا من برای دل خودم می‌خوانم و این است که نوحه‌هایم  بر دل دیگران و محبان اهل بیت می‌نشیند.

 

حکایت روی آوردن به مداحی

وی از شروع مداحی‌اش برایمان می‌گوید: من از هشت سالگی برای هیات زنجیرزنی به نام علی بن موسی الرضا که دور میدان آزادی بود می‌خوانم هیات متعلق به شخصی به نام یدالله کبابی بود، البته حکایت ورود من به مداحی به شفای پدرم در حرم امام رضا مربوط می‌شود.

زمانی که کودک بودم پدرم به مریضی که آن زمان «سنون« می‌گفتند مبتلا و راهی مشهد می‌شود و مدتها از او بی خبر بودیم تا اینکه نامه‌ی از پدر رسید و خبر از آمدنش داده بود، زمانی که پدر آمد تعریف کرد« یک شب حالم بسیار بد شد به پنجره  فولاد امام رضا پناه بردم شخصی آمد دور همان دمل را خط کشید و به من گفت خوب شده‌ی سراغ زن و بچه‌ت برو» من  از همان زمان عشقم به اهل بیت دو چندان شد و باعث شد به مداحی روی بیاورم.

 

قهرمانی می‌گوید: بیشتر نوحه‌های  من محلی و به زبان لری است شعرهایم مربوط  به باقری رادمنش، رمضان پروده ، خالقی، ترکاشوند و الان هم حدود بیست سالی است که خواهرزاده‌ام رضا کمالوند  انتخاب می‌کنم.

من سبکم مربوط به خودم است از اول انقلاب تاکنون هم در درب دلاکان مداحی‌ می‌کنم  قبل از من حاج صادق نصیری که استادم بود و حاج حبیب هم که از اول در درب دالکان مداحی می‌کرد.

یکی از نوحه‌هایی که مردم به ویژه اهالی درب دلاکان زمانی که برای مداحی می‌روم از من درخواست می‌کنند « تن بی سر مه هم رتم اسیری» است خودم هم این نوحه را خیلی دوست دارم. 

 

چالش‌های مداحی 

او معتقد است: حال و هوا و شور حسینی که باید در میان جوانان باشد وجود ندارد، علتش هم آن است آنطور که باید و شاید در مورد ائمه اهل بیت تبلیغ نمی‌شود، بیش از پنج دهه است که مداحی می‌کنم اما کسی نیامد به من بگوید دستت درد نکند البته من به خاطر عشق و علاقه‌م به اهل بیت است که می‌خوانم.

قهرمانی به برخی چالش‌های مداحی اشاره می‌کند و می‌گوید:  اینطور نیست مداح با هزار رنج نوحه‌ی را آماده می‌کند و دیگران به راحتی اقدام به کپی کردن آن می‌کنند کسی هم نیست بگوید این شخص زحمت کوشیده متاسفانه هیچ نظارتی بر مداحی صورت نمی‌گیرد.

مشکل دیگری که وجود دارد هیچ نهاد نظارتی وجود ندارد که بر نوحه و سبک‌ مداحی نظارت کند و بگوید این نوحه اصلا صحیح نیست زیرا تو با این نوحه و مداحی‌ات امام حسین را زیر سوال میبری.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علیرضا قهرمانی درب دلاکان چالش های مداحی رزمندگان دفاع مقدس اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است

ایسنا/لرستان مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف از برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است.

محمدکریم خورشیدوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین، اظهار کرد: جشنواره ملی اقوام ایران زمین رویدادی فراملی است و ماهیت فرهنگی دارد و هدف آن نیز حفظ میراث فرهنگی اقوام ایرانی و نمایش وحدت و انسجام ملی است.

وی ادامه داد: این جشنواره در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار در استان گلستان به همت بنیاد ایران‌شناسی برگزار شد و در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی نیز به ثبت رسیده است.

خورشیدوند بیان کرد: لیست برخی برنامه‌های اجراشده در آن زمان نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و سوغات، اجرای موسیقی سنتی و آیینی و بخش‌های روستایی بود که سیاه‌چادرهای مختلف از اقوام مختلف برپا شد، چون به رسم و رسوم و تاریخ و تمدن اقوام مختلف ایران زمین اشاره داشت.

او تأکید کرد: برگزاری این رویداد فرهنگی باعث می‌شود مطالعه ما نسبت به اقوام ایران زمین و تاریخ سرزمین‌مان بیشتر شود.

وی افزود: اگر بخواهیم تعریف اقوام ایران زمین را بگوییم به مردمی می‌گویند که در زمان باستان در حیطه قلمرو شاهنشاهی در زمان‌های مختلف زندگی می‌کردند و دارای حکومت و تمدن بودند، چه در دوره هخامنشی، اشکانیان و ساسانیان که تاکنون تغییرات و رویکردهای مختلفی داشتند؛ اما آنچه از تاریخ مطالعه می‌کنیم وجه اشتراک بین این اقوام مختلف است که در دولت‌های حکومت‌های مختلف زندگی می‌کردند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان بیان کرد: اقوام ایران زمین در عصر هخامنشیان به ایران و انیران تقسیم شدند که لقب‌های دوران هخامنشی و ساسانی بودند، امیران به غیر آریایی‌ها می‌گفتند و ایران نیز به کسانی که اصالتاً آریایی بودند، فهرستی از اقوام مختلف در این قلمرو هخامنشی در سنگ‌نوشته‌های تخت جمشید و دیگر جاها آمده است.

وی گفت: زبان محاوره‌ای اقوام ایران زمین در ایران باستان، پهلوی یا همان پارسی میانه بوده که این قلمرو باعث نزدیکی بیشتر زبانی در اقوام شده است، شاید امروزه بیش‌ از ۳۲۰ میلیون نفر وجه اشتراک زبانی با ما دارند و جزء اقوام ایرانی محسوب می‌شوند و اقوامی در طول تاریخ کشورهای مختلفی بودند که از ایران جدا شدند.

خورشیدوند با اشاره به اینکه در تعریف خانواده داریم که خانواده‌ها اجزای سازنده یک جامعه هستند، ادامه داد: یعنی کودک در خانواده و کانون آن هم جامعه‌پذیر و هم تربیت می‌شود، این جامعه‌پذیری و تربیت انسان درون کانون خانواده متأثر از قومیت است و همین تنوع قومیت‌ها باعث شده خرده‌فرهنگ‌ها به‌عنوان رنگین‌کمان فرهنگی در ایران شکل بگیرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری این رویداد فرهنگی هنری پر کردن گسست و شکاف‌های بین نسلی است و پیدا کردن هویت واقعی ملی که امروزه تحت عنوان فرهنگ غنی ایرانی اسلامی می‌شود از آن یاد کرد. همچنین معرفی ظرفیت‌های موجود و جاذبه‌های گردشگری به‌ویژه در لرستان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین را در سه بخش علمی، فرهنگی و هنری به همت همه دستگاه‌های فرهنگی برگزار خواهد کرد که از همین جا از همه دستگاه‌های فرهنگی از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، دانشگاه لرستان، بنیاد ایران شناسی، دانشگاه‎های استان، علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، شهرداری، شورای اسلامی شهر خرم‌آباد و همه دستگاه‌های فرهنگی انتظار داریم کمک کنند تا بتوانیم به واسطه وجود این جشنواره لرستان را بیشتر از پیش معرفی کنیم.

او گفت: لرستان ظرفیت‌های خوبی دارد و مهمتر از همه اینکه ما سرزمین فراوانی بوده‌ایم و هستیم و این فراوانی بیشتر غنای فرهنگی ماست ولی آن‌طور که باید تبلیغ نکردیم و می‌توانیم از ظرفیت این جشنواره استفاده کنیم تا رابطه بین اقتصاد و فرهنگ نیز در این‌گونه جشنواره‌ها تبلور پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماجرای هدیه و نامه شهید زاهدی به رهبر انقلاب چه بود؟
  • تاریخ مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش اعلام شد
  • دانلود نوحه شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • اولین فرمانده گردان در تیپ ۲۷ محمدرسول الله (ص) که بود؟
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌متر بارش باران در رومشکان
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد